Hrvoje Ćustić

Život posvećen nogometu

Hrvoje Ćustić rođen je 21. listopada 1983. godine u Zadru, u obitelji Svetka i Marine Ćustić, koji imaju i mlađega sina Domagoja. Osnovnu školu počeo je pohađati u Murvici, ali je zbog rata tamo okončao samo prvi razred te školovanje nastavio i završio u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru. Ugostiteljsku školu upisao je u Splitu, a završio u Zadru. Prerana smrt spriječila je njegov pripremani studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Nogometnu karijeru Hrvoje je počeo u pionirima Nogometnog kluba Zadar 1994. godine, da bi razdoblje od 1998. do 2000. proveo u kadetima splitskog Hajduka, s kojim je 1998. osvojio Hrvatski nogometni kup za taj uzrast. U Zadar se vratio 2000. godine i tu odradio juniorski staž, nakon kojega je procijenjen kao vrlo darovit nogometaš te priključen seniorskom sastavu NK Zadra.

U matičnom klubu bio je do 2005. godine, kada je prešao u NK Zagreb, u kojemu je, uz tek jednomjesečni izlet u Međimurje, proveo dvije godine. Povratak u Zadar uslijedio je 2007. godine.

Sudjelovao je u mnogim kampovima za mlađe uzraste u organizaciji Nogometnog saveza Dalmatinske regije, a bio je član i hrvatskih nogometnih reprezentacija U-20 i U-21. Za mlađi uzrast odigrao je tri utakmice, a za stariji sedam.

U HNL-u je zaigrao 127 puta i postigao 11 golova. Dana 29. ožujka 2008. godine, na utakmici Zadar – Cibalia, nakon udarca u zid istočne tribine Stadiona Stanovi, zadobio je teške ozljede glave, od čijih je posljedica 3. travnja preminuo.

*Iz knjige "Sjećanje na Hrvoja" Drage Marića u izdanju Udruge navijača Tornado Zadar.

127

Nastupa u HNL-u

11

Golova u HNL-u

10

Reprezentativnih nastupa

24

Broj na dresu

Postavke kolačića

Zbog ispravnosti rada stranice koristimo kolačiće

Neki od njih su obvezni, dok druge možete ugasiti. Više o kolačićima pročitajte i uvjetima korištenja pročitajte ovdje